Cinemera.se nu uppe!



Cinemera lämnar blogg.se och fortsätter på http://cinemera.se/
Fortsätt följa oss där!

Inget mer kommer att läggas in här. Det kommer bli grymt!

Dagens tips - A Serious Man


Titel: A Serious Man (2009)

Regissör: Ethan Coen och Joel Coen

Skådespelare: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed mfl.

Trailer

 

Livet ser inte bra ut för judiska fysikläraren Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg). Både personligt och professionellt verkar det inte gå som han vill: hans fru vill skilja sig, hans son snor pengar från honom för att köpa marijuana och hans elev mutar honom för att få bättre betyg. Larry kräver svar för hans missöden och söker rabbier för att svara på hans existentiella frågor.

 

A Serious Man är en svart komedi som behärskar genren väldigt bra: skratten och obekvämheten kommer efter varandra titt som tätt, även fast skratten inte blir de mest högljudda. Det är en film utan specifik handling, twistar eller några klimax. Vi får helt enkelt följa en mans medelålderskris, och detta görs på ett skickligt sätt som ändå håller tittaren engagerad genom hela filmen.

 

Michael Stuhlbarg är det perfekta valet för Larry. Hans oförstående lyser igenom hela filmen. Han är en man som utsätts för missöden utan någon förklaring. Vi undrar lika mycket som han själv varför det drabbar just honom. Hans övertygande och förtvivlade rollpresentation är i princip det som lyfter filmen till att vara väldigt bra.

 

A Serious Man är ingen film som kommer få dig att gapskratta, utan istället få dig att känna medlidande för Larry samtidigt som du blir indragen i hans dilemma till liv.


Hemlig hemlighet

Psst psst!

En liten hemlighet.

RSS 2.0