Dagens tips - Cyrus


Titel: Cyrus (2010)

Regissör: Jay Duplass och Mark Duplass

Skådespelare: John C. Reilly, Jonah Hill, Marisa Tomei mfl.

Trailer

 

Cyrus handlar om John (John C. Reilly) som, en ensam och trasig man som har gett upp på kärleken, på en fest träffar Molly (Marisa Tomei). John som anser sig själv som patetisk och ful i jämförelse med Molly blir förvånad över att hon flörtar med honom. Kvällen slutar med att de har sex med varandra. De fortsätter träffas, och John som alltid undrar varför hon smiter hem mitt i natten förföljer henne hem. Han blir hittad av hennes 21-årige son Cyrus (Jonah Hill). Cyrus bor fortfarande kvar hemma och har en väldigt nära men udda relation med sin mor. John försöker vänja sig vid detta, men allt blir svårare än trott när Cyrus visar sig inte låta någon annan komma lika nära hans mor som han själv.

 

Vid första anblick kan Cyrus verka som en komedi. Detta är dock fel. Cyrus är mer av en tragikomedi med många dramatiska inslag. Det är ovanligt att se John C. Reilly och Jonah Hill i en sådan ”seriös” film, om man nu vill kalla den det. Dock så gör både skådespelare sina bästa roller jag någonsin sett dem göra. Skådespeleriet känns väldigt äkta och man sympatiserar med John väldigt lätt. Cyrus är en väldigt unik karaktär, en väldigt skadad karaktär som man lär sig att hatälska. Man förstår honom samtidigt som man inte gör det. Hans handlingar är helt absurda och Johns reaktioner till dessa är genuina och aldrig överdrivna – vilket många komedier brukar fokusera på.

 

Cyrus är inget revolutionerande och är direkt inget nytt till industrin men det är en uppfriskande film som inte följer de mönster som många andra komedier och dramafilmer gör.


Kommentarer
Postat av: Joseph

Schysst! Ser den ikväll. Tack för bra blogg.

2010-12-20 @ 19:42:30
URL: http://josephpollack.wordpress.com
Postat av: Joseph

Schysst! Ser den ikväll. Tack för bra blogg.

2010-12-20 @ 19:43:55
URL: http://josephpollack.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0