Dagens tips - Fish Story


Titel: Fish Story (2009)

Regissör: Yoshihiro Nakamura

Skådespelare: Gaku Hamada, Atsushi Itô mfl.

Trailer

 

Filmen rör sig runt låten Fish Story som är namnet på en låt av det japanska bandet Gekiren Boys som uppfann punken ett år innan Sex Pistols. De blev aldrig kända och låten de spelade in innehäll en mystiskt tystnat som sägs vara avgörandet för framtida generationer och räddningen av världen. Filmen hoppar mellan åren 1975, 1982, 2009 och 2012, alla år innehåller egna karaktärer och händelser som på olika sätt är relaterade med varandra.

 

Fish Story är en helt galen och underbar film. Den handlar om jordens undergång, ett band som försöker nå ut till världen med sin nya musik, rättvisans krigare och mycket mer. Det som gör Fish Story så bra är att vissa saker som till en början känns helst ologiska och malplacerade blir tillslut helt briljanta och klockrena.

 

Fish Story är en blandning av så många genrer och det är dels det som gör den så underhållande att titta på. Man blir aldrig besviken och alltid förvånad över vad som händer. Alla karaktärer är extremt intressanta och konstant så vill jag veta mer om dem för att se vad som händer. Skådespelet är inte i världsklass, men det är tillräckligt bra för att man ska engagera sig otroligt mycket i de händelserna som förekommer.

 

I stora delar av filmen satt jag med ett leende, och när eftertexterna började rulla så blev jag förvånad och leendet blev bara större. Fish Story är en film som värmer en i hjärtat. Den är rolig, ärlig, galen och underbar. Film när den är som bäst.

 

Skriven av Nikokicken


Kommentarer
Postat av: Alec

Riktigt, riktigt bra film, tackar för tipset!

2011-01-23 @ 00:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0