Dagens tips - Last Life In The Universe


Titel: Last Life In The Universe (2003)

Regissör: Pen-Ek Ratanaruang

Skådespelare: Tadanobu Asano, Sinitta Boonyasak mfl.

Trailer

Last Life In The Universe är en thailändsk film men även så blandas språket i filmen med thailändska, japanska och engelska.

Last Life In The Universe handlar om självmordsbenägna och introverta Kenji (Tadanobu Asano). Han har inga ekonomiska problem, han har inget brustet hjärta, han vill bara dö eftersom han hört att det ska vara som en trevlig tupplur. När han bestämmer sig för att hoppa från en bro så blir han stoppad av en flicka. Medan hon är distraherad av Kenji så blir hon påkörd av en bil och dör. Kenji blir bekant med flickan syster, Nai (Sinitta Boonyasak), och börjar bo i hennes stökiga hus.

 

Relationen som byggs upp mellan Kenji och Nai är onekligen intressant; Kenji som är väldigt tillbakadragen blir en ren kontrast mot energiska och utåtriktade Nai. Kenjis utveckling blir väldigt fängslande när tidigare personlighetsdrag ändras, även fast han fortsätter att behålla det mystiska med honom.

 

Tempot i filmen är väldigt långsamt, men det gör den inte tråkig bara för det. Det långsamma tempot är nödvändigt för karaktärsutvecklingen att vara så medryckande och spännande som den är. Det låga tempot låter oss fokusera på det som ska ses, samtidigt som vi får upptäcka små detaljer själv.

 

Last Life In The Universe är en dyster men söt film med ett väldigt unikt manus och berättande.

 

Skriven av Nikokicken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0