Dagens tips - Mysterious Skin


Titel: Mysterious Skin (2004)

Regissör: Gregg Araki

Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Brady Corbet, Bill Sage mfl.

Trailer

 

Mysterious Skin är baserad på boken med samma namn av Scott Heim.

 

Filmen handlar om pojkarna Brian (Brady Corbet) och Neil (Joseph Gordon-Levitt) vars vägar möts. Som barn så blev Neil sexuellt utnyttjad flertal gånger av sin baseball coach. På grund av dessa händelser så växer Neil upp till en homosexuell prostituerad som ofta utför sitt jobb på äldre män. Den andra pojken, Brian, fick som barn blackouts och näsblod. Han har länge trött att under dessa tillfällen så blev han kidnappad av aliens.

 

Mysterious Skin är en väldigt stark och obehaglig film som visar på ett genuint sätt hur barnövergrepp kan påverka en. Flera scener i filmen då Neil är med kunder är extremt frånstötande och ibland svåra att se på. Joseph Gordon-Levitt spelar sin roll helt fenomenalt och sympatin man känner för honom stannar genom hela filmen. Skådespelet är helt fantastisk och rörande och visar verkligen hur enormt begåvad Joseph Gordon-Levitt är som skådspelare. Som sagt så är det en väldigt stark film och det är väldigt jobbigt att se hur en åttaåring som attraheras av sin coach blir ständigt sexuellt utnyttjad av honom samtidigt som han övertygar honom om att allting är lugnt.

 

Ett extremt bra skådespel med ett gripande manus gör Mysterious Skin till en alldeles särskild film som behandlar sexuella övergrepp på barn på ett avskyvärt men äkta sätt.


Skriven av Nikokicken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0