Dagens tips - Rushmore

 

Titel: Rushmore (1998)

Regissör: Wes Anderson

Skådespelare: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams mfl.

Trailer

 

Rushmore är Wes Andersons andra film och hjälpte Wes Anderson att bli en omtalad regissör. Tack vare denna film så fick Bill Murray igen det igenkännande han förtjänar.

 

Filmen handlar om femtonårige Max Fischer (Jason Schwartzman) som riskerar att bli avstängd från skolan Rushmore pga. hans dåliga betyg. Maxs passions är att starta och driva föreningar och klubbar i skolan, vilket är anledningen till hans odugliga betyg. Herman Blume (Bill Murray), en industriarbetare och far till elever på Rushmore, börjar beundra Max och lärarinnan Rosemary (Olivia Williams) blir offret för Maxs och Hermans kärlek till henne. En spektakulärt och underhållande kärlekstriangel skapas som gör Rushmore till något unikt.

 

Rushmore är en fantastisk film främst tack vore det fantastiska skådespelet av Jason Schwartzman och Bill Murray. Wes Anderson gör ett enstående jobb för att få tittaren att inte sympatisera med Max Fischer alls, vilket är ovanligt i många filmer. Triangeldramat är väldigt intressant och skickligt utspelat; Att Max Fischer är betydligt yngre än Rosemary och Herman betydligt äldre får hela dramat att vid första anblick verka löjligt, men inte på det sättet som får en att reagera negativt utan på ett enastående och medryckande sätt som det sedan utvecklas till.

 

Rushmore är en film som värmer en i hjärtat samtidigt som vi får följa en pojke som försöker hitta sin plats på jorden. Varje karaktärers känslor känns väldigt äkta genom hela filmen och man känner smärtorna och glädjen som de känner. Allt detta plus lite till gör Rushmore till en helt fantastiskt film med knappt några brister alls.

 

Skriven av Nikokicken


Kommentarer
Postat av: Nenne

Eller en film med olidligt många brister, kan man ju också tycka.

2010-12-06 @ 23:32:46
Postat av: cinemera

Utveckla gärna! Själv ser jag det som en fantastisk film.

2010-12-06 @ 23:33:41
URL: http://cinemera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0