Dagens tips - The Life Aquatic with Steve Zissou

 

Titel: The Life Aquatic with Steve Zissou

Regissör: Wes Anderson

Skådespelare: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett mfl.

Trailer

 

Utifrån trailern avbildas Life Aquatic som en komedi, vilket är delvis felaktigt. Life Aquatic är en film utan dess like. Filmen hanterar ett flertal teman som förvånar än på obeskrivliga sätt.

 

Life Aquatic handlar om djuphavsforskaren Steve Zissou (Bill Murray) som vill ha revansch på ”the Jaguar shark” som dödade hans partner under en expedition. Hans drar ihop en besättning som ska följa med honom på hans nästa expedition vars mål är att hitta och döda hajen. Gruppen består bl.a. av Steve Zissoues fru, en journalist (Cate Blanchett) och en man som antingen är Zissoues son (Owen Wilson) eller inte.

 

Den expedition vi får följa är helt magisk. De helt galna karaktärerna och deras relationer till varandra som uppstår under resan är helt lysande, men märkliga. Ständigt så frågar man sig själv om denna haj verkligen finns eller inte, vilket gör storyn väldigt fängslande. Miljön är väldigt vackert uppmålad av t.ex. skeppet som porträtteras som ett dockhus och stop-motion varelser. Även soundtracket är helt fantastiskt som bidrar till den känsla som redan är skapad. Soundtracket kompletteras av franska covers som en i besättningen spelar ett flertal gånger.

 

Wes Anderson, som med många av hans filmer, skapar en helt förtrollande atmosfär där ingen scen eller karaktär känns onödig. Life Aquatic är, som trailern förutsäger, en rolig film. Men även en vacker film. En fascinerande film En galen film. Och så mycket mer.

 

Skriven av Nikokicken


Kommentarer
Postat av: WilliamMarklund

haha nice blogg :D

2010-10-21 @ 21:29:21
URL: http://williammarklund.blogg.se/
Postat av: tzov

vilken smart idé för en blogg, måste börja kolla in den här! :) vore bra om man kunde söka upp en film som man funderar på och se recensionen... vet inte hur man skulle fixa det dock :/ men fin blogg iaf!

2010-10-21 @ 21:51:31
URL: http://tzovs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0