2011 - Filmer att se fram emot

2011 blir ett maffigt filmår fyllt med episka uppföljare som Pirates Of The Carribean 4, Harry Potter 7: Part Two, efterlängtade (?) Scream 4. Det blir även ett bra filmår för alla superhjälte-älskare med filmer som Captain America, The Green Lantern och Thor. Men dessa filmer vet alla redan om. Jag tänkte ta en titt på de filmer jag verkligen ser fram emot och några som kanske inte mainstreampubliken känner till. Här är min lista på de filmer jag ser fram emot mest 2011 (ja, vissa filmer kom ut 2010, men kommer ut 2011 i Sverige):

 

 

Hesher

 

Hesher (spelad av Joseph Gordon-Levitt) är en ensamvarg, hatar världen, älskar att tända eld på saker och är anarkist. T.J är tretton år flyttar till området där Hesher bor. Han har precis förlorat sin mamma och bor ihop med sin mormor och deprimerade far. Heshers och T.Js vägar möts och Hesher påverkar T.Js liv både positivt och negativt medan han blandar i T.J i problem som han aldrig föreställt sig. I filmen spelar även Natalie Portman.

 

Denna film ser jag fram emot väldigt mycket. Dels för att Hesher verkar som en unik och galen karaktär och dels för att Joseph Gordon-Levitt spelar honom. En skådis jag verkligen inte kan få nog av.


Inget datum om premiär finns för stunden - Trailer

 

 

Black Swan

I filmen får vi följa balettdansösen Nina spelad av Natalie Portman. Hon får huvudrollen i Swan Lake då hon är perfekt för Vita Svanens roll, men måste kämpa hårt för att kunna klara av Svarta Svanens roll med. Pressad av hennes tränare, moder och Lily (Svarta Svanens värdiga dansös) drivs Nina successivt mot hennes svartare sida som hotar henne och hennes närstående.

 

Denna film kom egentligen ut 2010, dock inte i Sverige. Därför väljer jag att presentera den. Black Swan var troligen min absoluta favoritfilm 2010. Den är en dyster, vacker och gripande film som fångar besatthet på ett makalöst sätt. Folk som har sett Darren Aronofskys tidigare film Requiem For A Dream kan förvänta sig något liknande.

 

Premiär 4 mars - Trailer

 

 

A Dangerous Method


En film om relationen mellan Sigmund Freud (Viggo Mortensen) och Carl Jung (Michael Fassbender) som gav födelse till psykoanalysen. A Dangerous Method är regisserad av David Cronenberg som även gjorde Eastern Promises och A History Of Violence bland annat.

 

Ska bli intressant hur denna film blir, konceptet är spännande men hur det kan bli som film är en annan femma. Jag gillade Eastern Promises relativt mycket, även fast den hade sina svackor – så samarbetet mellan Viggo Mortensen och Cronenberg är lovande.

 

Inget datum om premiär finns för stunden.

 

 

The Day


En postapokalyptisk film som utspelar sig under 24 timmar. Filmen fokuserar på en liten grupp människor som kämpar mot oöverkomliga odds.

Är svag för det postapokalyptiska temat så är helt klart intresserad av denna. Den påminner mig stundtals om The Road, fast mer actionfylld och hektisk.

 

Inget datum om premiär finns för stunden - Trailer

 

 

 

127 Hours


Denna film är baserad på den riktiga händelsen som inträffade bergsklättraren Aron Ralston då han fastnar i en ravin och får hans arm krossad av ett stenblock. James Franco spelar Aron Ralston och vi får uppleva det som händer honom den tid han sitter fast där.

 

James Franco jobbar sig uppåt i sin karriär och verkar ge ett fenomentalt skådespel i 127 Hours av det man hört och sett utifrån trailern.

 

Premiär 11 februari - Trailer

 

True Grit


Coen-bröderna gör en nyinspelning av gamla westernklassiskern från 1969. True Grit handlar om 14-årige Mattie Ross vars pappa blivit mördad. Hon bestämmer sig för att hitta mördaren med hjälp av den tuffaste och råaste sheriff hon kan hitta: Reuben J. "Rooster" Cogburn, spelad av Jeff Bridges.

 

Coen-bröderna bröderna har alltid gjort filmer med kvalité, klart man då blir spänd så fort de ska göra något nytt! Har alltid haft lite svårt för western-temat. Men Coen-bröderna får gärna bevisa motsatsen.

 

Premiär 18 februari - Trailer

 

The Tree of Life


The Tree of Life är en film om en familj i USA under 50-talet. Vi får följa den äldste sonens liv, Jack, genom den oskyldiga barndomen till det cyniska vuxna livet. Modern har alltid uppfostrat honom med kärlek, medan pappan (spelad av Brad Pitt) försöker visa honom hur han ska överleva i den riktiga världen.

 

Jag vet inte mycket om denna film. Men. Det räcker med att se trailern för att bli lite småtaggad. Galet mäktig trailer.

 

Premiär 8 juli - Trailer

 

Rubber


Ett bildäck som kommer till liv och mördar folk. Det räcker som förklaring. Se trailern.

Inget datum om premiär finns för stunden. Kommer förmodligen inte att visas på svenska biografer - Trailer

 

Live With It


Adam (Joseph Gordon-Levitt) är 25 år och blir diagnostiserad med en ovanlig typ av cancer. Trots detta kämpar han för att fortfarande leva ett vanligt liv. Filmen bygger på manusförfattaren Will Reisers (skrivit Da Ali G Show bla.) egna liv när han själv kämpade mot cancern han hade. I filmen är även Seth Rogen.

 

Jag ser fram emot denna film främst för att JGL är med i den, men även för att Seth Rogen är med. Tycker om honom ganska mycket; han har haft sina stunder. Ska bli intressant med ett samarbete mellan dem två.

 

Inget datum om premiär finns för stunden.






Kommentarer
Postat av: Jean-Paul

Ja, det var en del att se fram emot. :)

2011-02-03 @ 19:54:48
URL: http://www.nogg.se/paddyeahh
Postat av: Alexandra

black swan vill jag se!

2011-02-04 @ 13:47:59
URL: http://alexandrareichert.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0