Dagens tips - Spring Lola



Titel
: Spring Lola (Original titel: Lola Rennt)

Regissör: Tom Tykwer

Skådespelare: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, mfl.

Trailer

 

Spring Lola är en tysk indiefilm som blivit hyllad på flera filmfestivaler och fått väldigt mycket bra kritik från många håll. Den är även med i brittiska tidningen Empires lista ”The 100 Best Films Of World Cinema”.

 

Spring Lola handlar om Lola (Franka Potente). Som springer. Lola, en väldigt energisk och rödhårig brud, måste hitta 100 000 mark inom tjugo minuter. Annars dör hennes pojkvän Manni (Moritz Bleibtreu). Manni har slarvat bort pengarna han från början skulle ge ledaren för det kriminella gänget som han vill jobba för.

 

Lola springer i princip under hela filmen. Bara detta ger filmen en helt unik känsla som är uppfriskande och underhållande. Det finns flera saker som gör denna film så originell. Ett exempel är när Lola springer förbi, pratar eller helt enkelt kommer i kontakt med vissa personer. Detta följs av intensiva småklipp om den personens framtid, vilket visas på bara några sekunder. Bara detta är en väldigt charmig detalj vilket engagerar mig som tittare att titta vidare. Det finns även en till sak som är väldigt utmärkande för filmen, och är kanske hela poängen med filmen. Detta tar jag dock inte här. Det får ni uppleva själva.

 

Spring Lola är en väldigt mysig och speciell film. Den är hektisk och galen på ett alldeles underbart sätt. En skön paus från Hollywoodjättarnas intetsägande brakfilmer.


Skriven av Nikokicken






Kommentarer
Postat av: Arön

... låter lite som Crank :P



Ni pojkar borde annordna filmkvällar på elsas hus eller nåt, man blir ju sjukt sugen på att se filmerna, men pallar inte ladda hem dom o glo på dom. Pussenuss

2011-01-26 @ 23:33:26
Postat av: linn.

bästaste filmen. like. yeah.

2011-01-30 @ 11:53:45
Postat av: guevacci

tack :) P hur mår du denna måndag? (:

2011-01-31 @ 13:52:47
URL: http://guevacci.blogg.se/
Postat av: Daniel

En av mina favoritfilmer, helt klart!

2011-02-07 @ 16:45:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0